Educatieve kook CURSUS

De Vegetarische Natuurkeuken beleven


Deze 'belevings-, kennis- en kookcursus leert je op speelse en praktische wijze de veelzijdigheid van de natuurlijke vegetarische keuken toe te passen in je eigen keuken.




Vitaal en voldaan door natuurlijke voeding


 

Wil je ook graag wat vaker vegetarisch of plantaardig eten?

Wil je weten hoe je een smakelijke uitgebalanceerde vegetarische maaltijd samenstelt?

Wil je graag wat achtergrond zodat je betere keuzes kunt maken voor jezelf?

Volg dan de kookcursus de Vegetarische Natuurkeuken!

''Change your Food, Change your Mood''

Voeding is “HOT” op dit moment en dat is maar goed ook. Want gezonde uitgebalanceerde natuurlijke voeding speelt onmiskenbaar een rol bij onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Onze darmen en ons brein staan in nauwe verbinding met elkaar.  Puur koken en eten is een weldaad voor lichaam en geest. Maar bovenal heel erg leuk.

 

Wil je praktisch thuis raken in de natuurlijke vegetarische keuken, zodat je naast je visje en je balletje gehakt ook een paar keer per week heerlijk, volwaardig vegetarisch kunt koken, dan is deze cursus helemaal voor jou!!

“Laat je voeding je medicijn zijn”     _Hippocrates


Wat houdt de cursus ‘de Vegetarische natuurkeuken beleven’ in?


DEZE CURSUS HELPT JOU,

  • Jouw voedingsgewoonten naar een natuurlijker plan weet te brengen.
  • Ontdekken dat puur en gezond lekker is!
  • Het gebruik van je zintuigen te (her)ontdekken.
  • Jouw nieuwe producten kennis in te zetten bij het maken van keuzes.
  • Te ontdekken dat voeding persoonlijk is : jij bent je persoonlijke meetinstrument
  •  Kwaliteit te herkennen.
  • Te variëren en combineren. Zo ontvang en bereid je iedere ‘thema’ les recepten voor ontbijt, lunch- /maaltijdsalade, soep, smoothie, hartige snack/spread, dessert of zoet genoegen.

“De appel in je hand is het lichaam van de kosmos”     _Thich Nhat Hanh


De VEGetarische Natuurlijke Keuken’ cursus opbouw:


Les 1: Natuurvoeding: een introductie

Les 2: Eiwitten: “dierlijk / plantaardig”

Les 3: Vetten: “belangrijk voor een ‘gesmeerd’ leven

Les 4: Koolhydraten / Granen: “het belang van kwaliteit en juiste bereiding”

Les 5: Suiker: “de natuur is zoet genoeg van zichzelf”

Les 6: Peulvruchten: “leer ‘ns een ander boontje doppen”

Les 7: Noten, zaden, pitten: “voedzaam en veelzijdig”

Les 8: Koken voor de liefde: “Kleur bekennen”

 

Iedere ‘thema’ les ontvang en bereid je recepten voor ontbijt, lunch- /maaltijdsalade, soep, smoothie, hartige snack/spread, dessert of zoet genoegen.

We sluiten de cursus af door samen te koken voor een tafel vol dierbaren. 

Het op smaak brengen, opmaken en eten en koken in aandacht vormen een vanzelfsprekend onderdeel van iedere les.

Daarnaast wordt tijdens de lessen ook aandacht besteed aan bewust inkopen.


wil je ook ...


Meld je aan door het formulier op de contactpagina in te vullen en te versturen, of met behulp van het aanmeldformulier onder aan deze pagina. Als je meer informatie wilt, kun je je vraag ook hier stellen. Je krijgt altijd antwoord. Natuurlijk kun je ook telefonisch contact opnemen met Suzanne.

Suzanne van de Heuvel

Telefoon: +31(0)6-30444017

Email adres: suzanne@studiogember.nl

NAAR CONTACTPAGINA



PRAKTISCHE INFO


De cursus bestaat uit 8 maandelijkse bijeenkomsten van drie uur: we starten de  bijeenkomst met een hapje en theorieles,

gevolgd door zelf koken en eten. Daarnaast ontvang je een werkboek, recepten, eten, water, koffie en thee. 

De avondcursus is van 19.00 uur  - 22.00 uur. De middagcursus is van 14.00 uur - 17.30 uur

We zorgen ervoor dat we ook weer samen opgeruimd hebben. Dat hoort ook bij koken.

Deelname gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen voor de hele cursus. De groep bestaat maximaal uit 8 deelnemers.   

 

DATA Cursus voorjaar 2020 vanaf 5 februari  (loopt)

Woensdagmiddag  2 - 9 - 30 september en 4 november  van 14.00 - 17.30 uur

Ook los te volgen.

 

DATA Cursus vanaf 6 Oktober (inschrijving open)

Iedere eerste dinsdagavond van de maand:

2020: 6 oktober, 3 november, 1 december

2021: 5 januari, 2 februari, 2 maart, 6 april 

Afsluiting 18 mei: samen koken met een introducé hangt af van de ontwikkelingen omtrent COVID-19

 

 

 

LOCATIE

Studio Gember op locatie bij Wereldtuin Verdeliet

Toermalijnlaan 40, 5431 ZK Cuijk

 

KOSTEN

Kosten:  € 495,00 incl. hand-outs, recepten, eten (losse workshop € 69,50).

VROEGBOEKKORTING: Boek je de gehele cursus vóór 1 september dan betaal je € 450,00

Studio Gember kookschort te koop voor € 29,95

Inschrijvingen voor de complete cursus gaan voor. Aantal deelnemers max. 8 

Je kunt je ook aanmelden voor losse workshops.


meld je aan


DATA CURCUS

Dinsdag 6 oktober 2020 (inschrijving open)

Cursus De Vegetarische Natuurkeuken beleven

Vervolgdata

2020: 3 november, 1 december

2021: 5 januari, 2 februari, 2 maart, 

6 april, 18 mei

 

Woensdagmiddag 5 februari 2020 (loopt)

Start cursus de Vegetarische Natuurkeuken beleven. Iedere eerste woensdag van de maand.  

Vervolgdata

 

2 september

9 september

30 september

4 november

 

CURSUS VEGETARISCH KOKEN BAARLE

Vanaf januari 2021 (onder voorbehoud)

Een korte cursus van 6 lessen op dinsdagavond van 18.30 -21.30 uur

(gemiddeld 1 x per twee weken)

Vervolgdata

 

 

Inschrijving nog niet mogelijk

 

 

Meer informatie