Deze 'belevings-, kennis- en kookcursus leert je op speelse en praktische wijze de veelzijdigheid van de natuurlijke vegetarische keuken toe te passen in je eigen keuken.
Wil je ook graag wat vaker vegetarisch of plantaardig eten?
Wil je weten hoe je een smakelijke uitgebalanceerde vegetarische maaltijd samenstelt?
Wil je graag wat achtergrond zodat je betere keuzes kunt maken voor jezelf?
Volg dan de kookcursus de Vegetarische Natuurkeuken!
Voeding is “HOT” op dit moment en dat is maar goed ook. Want gezonde uitgebalanceerde natuurlijke voeding speelt onmiskenbaar een rol bij onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Onze darmen en ons brein staan in nauwe verbinding met elkaar. Puur koken en eten is een weldaad voor lichaam en geest. Maar bovenal heel erg leuk.
Wil je praktisch thuis raken in de natuurlijke vegetarische keuken, zodat je naast je visje en je balletje gehakt ook een paar keer per week heerlijk, volwaardig vegetarisch kunt koken, dan is deze cursus helemaal voor jou!!
DEZE CURSUS HELPT JOU,
Les 1: Natuurvoeding: een introductie
Les 2: Eiwitten: “dierlijk / plantaardig”
Les 3: Vetten: “belangrijk voor een ‘gesmeerd’ leven
Les 4: Koolhydraten / Granen: “het belang van kwaliteit en juiste bereiding”
Les 5: Suiker: “de natuur is zoet genoeg van zichzelf”
Les 6: Peulvruchten: “leer ‘ns een ander boontje doppen”
Les 7: Noten, zaden, pitten: “voedzaam en veelzijdig”
Les 8: Koken voor de liefde: “Kleur bekennen”
Iedere ‘thema’ les ontvang en bereid je recepten voor ontbijt, lunch- /maaltijdsalade, soep, smoothie, hartige snack/spread, dessert of zoet genoegen.
We sluiten de cursus af door samen te koken voor een tafel vol dierbaren.
Het op smaak brengen, opmaken en eten en koken in aandacht vormen een vanzelfsprekend onderdeel van iedere les.
Daarnaast wordt tijdens de lessen ook aandacht besteed aan bewust inkopen.
Meld je aan door het formulier op de contactpagina in te vullen en te versturen, of met behulp van het aanmeldformulier onder aan deze pagina. Als je meer informatie wilt, kun je je vraag ook hier stellen. Je krijgt altijd antwoord. Natuurlijk kun je ook telefonisch contact opnemen met Suzanne.
De cursus bestaat uit 8 maandelijkse bijeenkomsten van drie uur: we starten de bijeenkomst met een hapje en theorieles,
gevolgd door zelf koken en eten. Daarnaast ontvang je een werkboek, recepten, eten, water, koffie en thee.
De avondcursus is van 19.00 uur - 22.00 uur. De middagcursus is van 14.00 uur - 17.30 uur
We zorgen ervoor dat we ook weer samen opgeruimd hebben. Dat hoort ook bij koken.
Deelname gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen voor de hele cursus. De groep bestaat maximaal uit 8 deelnemers.
DATA Cursus voorjaar 2020 vanaf 5 februari (loopt)
Woensdagmiddag 2 - 9 - 30 september en 4 november van 14.00 - 17.30 uur
Ook los te volgen.
DATA Cursus vanaf 6 Oktober (inschrijving open)
Iedere eerste dinsdagavond van de maand:
2020: 6 oktober, 3 november, 1 december
2021: 5 januari, 2 februari, 2 maart, 6 april
Afsluiting 18 mei: samen koken met een introducé hangt af van de ontwikkelingen omtrent COVID-19
LOCATIE
Studio Gember op locatie bij Wereldtuin Verdeliet
Toermalijnlaan 40, 5431 ZK Cuijk
KOSTEN
Kosten: € 495,00 incl. hand-outs, recepten, eten (losse workshop € 69,50).
VROEGBOEKKORTING: Boek je de gehele cursus vóór 1 september dan betaal je € 450,00
Studio Gember kookschort te koop voor € 29,95
Inschrijvingen voor de complete cursus gaan voor. Aantal deelnemers max. 8
Je kunt je ook aanmelden voor losse workshops.
DATA CURCUS |
Dinsdag 6 oktober 2020 (inschrijving open) Cursus De Vegetarische Natuurkeuken beleven Vervolgdata 2020: 3 november, 1 december
2021: 5 januari, 2 februari, 2 maart, 6 april, 18 mei
Woensdagmiddag 5 februari 2020 (loopt) Start cursus de Vegetarische Natuurkeuken beleven. Iedere eerste woensdag van de maand. Vervolgdata
2 september 9 september 30 september 4 november |
CURSUS VEGETARISCH KOKEN BAARLE |
Vanaf januari 2021 (onder voorbehoud) Een korte cursus van 6 lessen op dinsdagavond van 18.30 -21.30 uur (gemiddeld 1 x per twee weken) Vervolgdata
Inschrijving nog niet mogelijk
|