Deze 'belevings-, kennis- en kookcursus leert je op speelse en praktische wijze de veelzijdigheid van de natuurlijke vegetarische keuken toe te passen in je eigen keuken.
Wil je ook graag wat vaker vegetarisch of plantaardig eten?
Wil je weten hoe je een smakelijke uitgebalanceerde vegetarische maaltijd samenstelt?
Wil je graag wat achtergrond zodat je betere keuzes kunt maken voor jezelf?
Volg dan de kookcursus de Vegetarische Natuurkeuken!
Voeding is “HOT” op dit moment en dat is maar goed ook. Want gezonde uitgebalanceerde natuurlijke voeding speelt onmiskenbaar een rol bij onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Onze darmen en ons brein staan in nauwe verbinding met elkaar. Puur koken en eten is een weldaad voor lichaam en geest. Maar bovenal heel erg leuk.
Wil je praktisch thuis raken in de natuurlijke vegetarische keuken, zodat je naast je visje en je balletje gehakt ook een paar keer per week heerlijk, volwaardig vegetarisch kunt koken, dan is deze cursus helemaal voor jou!!
DEZE CURSUS HELPT JOU,
Les 1: Natuurvoeding: een introductie
Les 2: Eiwitten: “dierlijk / plantaardig”
Les 3: Vetten: “belangrijk voor een ‘gesmeerd’ leven
Les 4: Koolhydraten / Granen: “het belang van kwaliteit en juiste bereiding”
Les 5: Suiker: “de natuur is zoet genoeg van zichzelf”
Les 6: Peulvruchten: “leer ‘ns een ander boontje doppen”
Les 7: Noten, zaden, pitten: “voedzaam en veelzijdig”
Les 8: Koken voor de liefde: “Kleur bekennen”
Iedere ‘thema’ les ontvang en bereid je recepten voor ontbijt, lunch- /maaltijdsalade, soep, smoothie, hartige snack/spread, dessert of zoet genoegen.
Het op smaak brengen, opmaken en eten en koken in aandacht vormen een vanzelfsprekend onderdeel van iedere les.
Daarnaast wordt tijdens de lessen ook aandacht besteed aan bewust inkopen.
We sluiten de cursusavond af met een proeverij van alle bereidde gerechten en wat over is mag lekker mee naar huis.
We sluiten de cursus in les 8 af door samen te koken voor een tafel vol dierbaren. Save de date!!
Meld je aan door het formulier op de contactpagina in te vullen en te versturen, of met behulp van het aanmeldformulier onder aan deze pagina. Als je meer informatie wilt, kun je je vraag ook hier stellen. Je krijgt altijd antwoord. Natuurlijk kun je ook telefonisch contact opnemen met Suzanne.
De cursus bestaat uit 8 maandelijkse bijeenkomsten van vier uur: we starten de bijeenkomst met een hapje, wat theorie, recept- en ingrediënten bespreking gevolgd door zelf koken en eten. Daarnaast ontvang je een werkboek, recepten, eten, water, koffie en thee.
De cursus is van 18.00 uur - 22.00 uur
We zorgen ervoor dat we ook weer samen opgeruimd hebben. Dat hoort ook bij koken.
Deelname gaat door bij minimaal 8 aanmeldingen voor de hele cursus. De groep bestaat maximaal uit 10 deelnemers.
DATA Cursus 2023
In verband met een overvolle agenda als retraitekok is de cursus voor 2023 komen te vervallen.
Ik geef nog wel een op een of in een klein groepje trainingen op maat. Vraag naar de mogelijkheden.
LOCATIE
Studio Gember op locatie in Uden
KOSTEN
Kosten: € 695,00 incl. hand-outs, recepten, eten (losse workshop € 92,50).
Voor trainingen op maat wordt een aparte offerte gemaakt.
Studio Gember kookschort te koop voor € 35,00
Inschrijvingen voor de complete cursus gaan voor. Aantal deelnemers min. 8 - maximaal 12
Je kunt je ook aanmelden voor losse workshops.
DATA CURCUS |
Vanaf 1 februari 2023 Cursus De Vegetarische Natuurkeuken beleven.
Op aanvraag.
|
WORKSHOPS |
KERST KOOKWORKSHOP 13 december Een gevarieerd en oogstrelend vegetarisch én veganistisch vijf gangen diner.
|
DE NATUURKEUKEN IN EEN NOTEDOP Een cursus van een dag waarin je kennis maakt met de principes van de vega/vegan natuurkeuken en met elkaar een uitgebreid buffet maakt.
Op aanvraag.
|