Educatieve kook CURSUS

De Vegetarische Natuurkeuken beleven


Deze 'belevings-, kennis- en kookcursus leert je op speelse en praktische wijze de veelzijdigheid van de natuurlijke vegetarische keuken toe te passen in je eigen keuken.




Vitaal en voldaan door natuurlijke voeding


 

Wil je ook graag wat vaker vegetarisch of plantaardig eten?

Wil je weten hoe je een smakelijke uitgebalanceerde vegetarische maaltijd samenstelt?

Wil je graag wat achtergrond zodat je betere keuzes kunt maken voor jezelf?

Volg dan de kookcursus de Vegetarische Natuurkeuken!

''Change your Food, Change your Mood''

Voeding is “HOT” op dit moment en dat is maar goed ook. Want gezonde uitgebalanceerde natuurlijke voeding speelt onmiskenbaar een rol bij onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Onze darmen en ons brein staan in nauwe verbinding met elkaar.  Puur koken en eten is een weldaad voor lichaam en geest. Maar bovenal heel erg leuk.

 

Wil je praktisch thuis raken in de natuurlijke vegetarische keuken, zodat je naast je visje en je balletje gehakt ook een paar keer per week heerlijk, volwaardig vegetarisch kunt koken, dan is deze cursus helemaal voor jou!!

“Laat je voeding je medicijn zijn”     _Hippocrates


Wat houdt de cursus ‘de Vegetarische natuurkeuken beleven’ in?


DEZE CURSUS HELPT JOU,

  • Jouw voedingsgewoonten naar een natuurlijker plan weet te brengen.
  • Ontdekken dat puur en gezond lekker is!
  • Het gebruik van je zintuigen te (her)ontdekken.
  • Jouw nieuwe producten kennis in te zetten bij het maken van keuzes.
  • Te ontdekken dat voeding persoonlijk is : jij bent je persoonlijke meetinstrument
  •  Kwaliteit te herkennen.
  • Te variëren en combineren. Zo ontvang en bereid je iedere ‘thema’ les recepten voor ontbijt, lunch- /maaltijdsalade, soep, smoothie, hartige snack/spread, dessert of zoet genoegen.

“De appel in je hand is het lichaam van de kosmos”     _Thich Nhat Hanh


De VEGetarische Natuurlijke Keuken’ cursus opbouw:


Les 1: Natuurvoeding: een introductie

Les 2: Eiwitten: “dierlijk / plantaardig”

Les 3: Vetten: “belangrijk voor een ‘gesmeerd’ leven

Les 4: Koolhydraten / Granen: “het belang van kwaliteit en juiste bereiding”

Les 5: Suiker: “de natuur is zoet genoeg van zichzelf”

Les 6: Peulvruchten: “leer ‘ns een ander boontje doppen”

Les 7: Noten, zaden, pitten: “voedzaam en veelzijdig”

Les 8: Koken voor de liefde: “Kleur bekennen”

 

Iedere ‘thema’ les ontvang en bereid je recepten voor ontbijt, lunch- /maaltijdsalade, soep, smoothie, hartige snack/spread, dessert of zoet genoegen.

 

Het op smaak brengen, opmaken en eten en koken in aandacht vormen een vanzelfsprekend onderdeel van iedere les.

Daarnaast wordt tijdens de lessen ook aandacht besteed aan bewust inkopen.

We sluiten de cursusavond af met een proeverij van alle bereidde gerechten en wat over is mag lekker mee naar huis.

 

We sluiten de cursus in les 8 af door samen te koken voor een tafel vol dierbaren. Save de date!!


wil je ook ...


Meld je aan door het formulier op de contactpagina in te vullen en te versturen, of met behulp van het aanmeldformulier onder aan deze pagina. Als je meer informatie wilt, kun je je vraag ook hier stellen. Je krijgt altijd antwoord. Natuurlijk kun je ook telefonisch contact opnemen met Suzanne.

Suzanne van de Heuvel

Telefoon: +31(0)6-30444017

Email adres: suzanne@studiogember.nl

NAAR CONTACTPAGINA



PRAKTISCHE INFO


De cursus bestaat uit 8 maandelijkse bijeenkomsten van vier uur: we starten de  bijeenkomst met een hapje, wat theorie, recept- en ingrediënten bespreking gevolgd door zelf koken en eten. Daarnaast ontvang je een werkboek, recepten, eten, water, koffie en thee. 

De cursus is van 18.00 uur - 22.00 uur

We zorgen ervoor dat we ook weer samen opgeruimd hebben. Dat hoort ook bij koken.

Deelname gaat door bij minimaal 8 aanmeldingen voor de hele cursus. De groep bestaat maximaal uit 10 deelnemers.   

 

DATA Cursus  2023

 

In verband met een overvolle agenda als retraitekok is de cursus voor 2023 komen te vervallen.

Ik geef nog wel een op een of in een klein groepje  trainingen op maat. Vraag naar de mogelijkheden.   

 

LOCATIE 

Studio Gember op locatie in Uden

 

KOSTEN

Kosten:  € 695,00 incl. hand-outs, recepten, eten (losse workshop € 92,50).

Voor trainingen op maat wordt een aparte offerte gemaakt. 

Studio Gember kookschort te koop voor € 35,00

Inschrijvingen voor de complete cursus gaan voor. Aantal deelnemers min. 8 - maximaal 12

Je kunt je ook aanmelden voor losse workshops.


meld je aan


DATA CURCUS

Vanaf 1 februari 2023

Cursus De Vegetarische Natuurkeuken beleven.

 

 

Op aanvraag.

 

 

 

WORKSHOPS

KERST KOOKWORKSHOP 13 december

Een gevarieerd en oogstrelend vegetarisch én veganistisch vijf gangen diner.

 

Meer informatie:

DE NATUURKEUKEN IN EEN NOTEDOP

 

Een cursus van een dag waarin je kennis maakt met de principes van de vega/vegan natuurkeuken en met elkaar een uitgebreid buffet maakt.

 

 

Op aanvraag.

  

Meer informatie