Educatieve kook WORKSHOPS

De Vegetarische Natuurkeuken beleven


In deze 'belevings-, kennis- en kookworkshops leer je op speelse en praktische wijze de veelzijdigheid van de natuurlijke vegetarische keuken toe te passen in je eigen keuken. 




Vitaal en voldaan door natuurlijke voeding


 

Wil je ook graag wat vaker vegetarisch of plantaardig eten?

Wil je weten hoe je een smakelijke uitgebalanceerde vegetarische maaltijd samenstelt?

Wil je graag wat achtergrond zodat je betere keuzes kunt maken voor jezelf?

Volg dan de een kookworkshop naar keuze uit het aanbod van Vegetarische Natuurkeuken!

Schrijf je je in voor de hele cursus dan krijg je een mooie korting.

''Change your Food, Change your Mood''

Voeding is “HOT” op dit moment en dat is maar goed ook. Want gezonde uitgebalanceerde natuurlijke voeding speelt onmiskenbaar een rol bij onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Onze darmen en ons brein staan in nauwe verbinding met elkaar.  Puur koken en eten is een weldaad voor lichaam en geest. Maar bovenal heel erg leuk.

 

Wil je praktisch thuis raken in de natuurlijke vegetarische keuken, zodat je naast je visje en je balletje gehakt ook een paar keer per week heerlijk, volwaardig vegetarisch kunt koken, dan is deze cursus helemaal voor jou!!

“Laat je voeding je medicijn zijn”     _Hippocrates


ALGEMENE THEMA'S IN de WORKSHOPS ‘de Vegetarische natuurkeuken'


DEZE WORKSHOPS HELPEN JOU,

  • Jouw voedingsgewoonten naar een natuurlijker plan te brengen.
  • Ontdekken dat puur en gezond lekker is!
  • Het gebruik van je zintuigen te (her)ontdekken.
  • Jouw nieuwe producten kennis in te zetten bij het maken van keuzes.
  • Te ontdekken dat voeding persoonlijk is : jij bent je persoonlijke meetinstrument
  •  Kwaliteit te herkennen.
  • Te variëren en combineren. Zo ontvang en bereid je iedere ‘thema’ les recepten voor ontbijt, lunch- /maaltijdsalade, soep, hartige snack/spread, warm gerecht, dessert of zoet genoegen.
  • Zie hieronder een overzicht van de specifieke workshop thema's en inhoud.

“De appel in je hand is het lichaam van de kosmos”     _Thich Nhat Hanh


'De VEGetarische Natuurlijke Keuken’ workshops


5 februari:                 Natuurvoeding: een introductie tot de vegetarische natuurkeuken.

4 maart:                     Eiwitten: de toepassing van dierlijke / plantaardige” eiwitten in de vegetarische keuken

8 april:                        Vetten: “belangrijk voor een ‘gesmeerd’ leven

13 mei:                       Koolhydraten / Granen: “het belang van kwaliteit, variatie en juiste bereiding”

3 juni:                         Suiker: “de natuur is zoet genoeg van zichzelf”

1 juli:                          Peulvruchten: “leer ‘ns een ander boontje doppen”

2 september:          Noten, zaden, pitten: “voedzaam en veelzijdig”

30 september:       Koken voor de liefde: “Kleur bekennen”, toegankelijk wanneer je een/meerdere workshops in deze reeks hebt gevolgd.                   

 

Iedere ‘thema’ les ontvang en bereid je recepten voor ontbijt, lunch- /maaltijdsalade, soep, hartige snack/spread, warme maaltijd, dessert of zoet genoegen.

We sluiten de workshop reeks af door samen te koken voor een tafel vol dierbaren. 

Het op smaak brengen, opmaken, eten en koken in aandacht vormen een vanzelfsprekend onderdeel van iedere les.

Daarnaast wordt tijdens de lessen ook aandacht besteed aan bewust inkopen.


wil je ook ...


Meld je aan door het formulier op de contactpagina in te vullen en te versturen, of met behulp van het aanmeldformulier onder aan deze pagina. Als je meer informatie wilt, kun je je vraag ook hier stellen. Je krijgt altijd antwoord. Natuurlijk kun je ook telefonisch contact opnemen met Suzanne.

Suzanne van de Heuvel

Telefoon: +31(0)6-30444017

Email adres: suzanne@studiogember.nl

NAAR CONTACTPAGINA



PRAKTISCHE INFO


De workshop bestaat uit een bijeenkomst van drie en een half uur: we starten de  bijeenkomst met een hapje en theorieles,

gevolgd door zelf koken en eten. Daarnaast ontvang je een hand-out, recepten, eten, water, koffie en thee. 

De middagcursus is van 14.00 uur - 17.30 uur. Je het gegeten wanneer je naar huis gaat.

We zorgen ervoor dat we ook weer samen opgeruimd hebben. Dat hoort ook bij koken.

Deelname gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen. De groep bestaat maximaal uit 8/9 deelnemers.   

 

 

DATA workshops voorjaar en zomer 2020  (Inschrijving open)

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand van 14.00 - 17.30 uur

5 februari, 4 maart, 8 april, 13 mei, 3 juni, 1 juli, 2 september, 30 september

 

LOCATIE

Studio Gember op locatie bij Wereldtuin Verdeliet

Toermalijnlaan 40, 5431 ZK Cuijk

 

KOSTEN

Kosten:  € 69,50 incl. B.T.W. voor particulieren (ex B.T.W voor ZZP'ers)

U krijgt theorie, hand-outs, recepten en we gaan samen een maaltijd bereiden.

Studio Gember kookschort te koop voor € 29,95

Aantal deelnemers max. 8 


meld je aan


DATA CURCUS

Maandag 7 oktober 2019 (vol)

Start cursus De Vegetarische Natuurkeuken beleven

Vervolgdata

2019: 4 november, 2 december

2020: 6 januari, 3 februari, 2 maart, 

6 april, 11 mei

 

Woensdagmiddag  5 februari 2020

Start cursus/workshops de Vegetarische Natuurkeuken beleven. Iedere eerste woensdag van de maand.  

Vervolgdata

4 maart 

8 april

13 mei

3 juni

1 juli

2 september

30 september

 

CURSUS VEGETARISCH KOKEN BAARLE

Maandag 13 januari 2020 (vol)

Een korte cursus van 6 lessen op maandagavond van 18.30 -21.30 uur

(gemiddeld 1 x per twee weken)

Vervolgdata

27 januari, 10 februari, 9 maart,

23 maart , 30 maart 2020

 

Inschrijving open.

 

 

Meer informatie